Marcel Knigge

Van welke muziek hou je?

Werkelijk waar, van alle muziek! Behalve house en andere techno. Ik ben van jongs af aan gaan luisteren, stiekem ’s avonds in bed, naar Candlelight. Zo heb ik geleerd intens te luisteren naar nummers en hun inhoud. Ik heb ook 12 jaar lang les gehad op de toetsen. Vooral de klassieke ervaringen en lessen hebben mij veel inzichten gegevens in de muziek en de schoonheid ervan!

Daar komt mijn brede liefde voor de muziek ook vandaan, in alle nummers en welke hoedanigheid dan ook zit wel iets moois.

Welke instrumenten bespeel je?

Ik speel piano, en andere toetsen, daar heb ik 12 jaar les in gehad. Daarnaast heb ik me zelf leren spelen op de gitaar, niet noemenswaardig, maar ik kan me zelf begeleiden met wat barré akkoorden!

Daarnaast natuurlijk mijn instrument, mijn stem! Die heb ik eigenlijk altijd al gebruikt… Ik heb nooit les gehad maar heb altijd gedacht bij een mooi nummer: dat wil ik ook! En tot op heden lukt me dat nog aardig..

Welke ervaring heb je?

Ik ben pas laat begonnen met optreden. Rond mijn dertigste ben ik begonnen bij een showband met veel blazers. In de tussen tijd heb ik wat audities gedaan voor wat musical en Proms evenementen.

Ik kwam er elke keer door, wat heeft geresulteerd in mooie optredens die ook de krant haalden! Met enige trots dacht ik…ok…ik kan dus zingen. Misschien moet ik er iets mee doen ;-)

Ik ben toen dinershows, bruiloften, kroegen etc. afgegaan en heb daar enige tijd veel optredens mee gehad. Toen ik kinderen kreeg hield dat op.

Van daaruit ben ik gaan denken wat ik nog wel wilde in de muziek. Ik ben toen bij de blues/rock uitgekomen in de band Bluework. Voor een muzikant is dit toch het mooiste. Muziek waar je van houdt, live, met gedreven muzikanten, op goed niveau. Vanwege omstandigheden ben ik daar even mee gestopt.

Na enige tijd belde Marc en Paul me op, of ik toch weer wilde optreden. En ja…natuurlijk…Kings en Jokers was geboren. Fantastische muzikanten met fantastische muziek! Vol in 2020 in mooie kroegen en evenementen! En hopelijk nog veel optredens in het verschiet!

oops