Harrie Knapen

Bio

Ik ben begonnen als slagwerker bij Harmonie St. Cecilia in Best. Even daarna ben ik naar de muziekschool in Best gegaan. Daar legde ik alle diploma's af t/m D Hafa. Mijn docent was jazz gericht en daar heb ik nooit spijt van gehad. De bedoeling was om naar het conservatorium te gaan maar dan moest ik nog 2 jaar Havo volgen en dat zag ik niet zitten. Op mijn 9de was ik ook al orgel aan het spelen en heb dit tot het c-examen op de muziekschool gevolgd.

Op 15/16 jarige leeftijd ben ik met vrienden uit Best een bandje gestart: coverband Nightwind. Daarmee heb ik 1 a 2 avonden per week gedurende 15 jaar gespeeld op feesten en partijen. Een supertijd die ook nog eens financieel interessant was. We speelden regelmatig op kazernes in Duitsland. De waardering die je daar als muzikant krijgt zie je niet zo snel in Nederland.

Op 30 jarige leeftijd ben ik met Nightwind gestopt en ben ik mijn horizon gaan verbreden bij bands als Voque, Federal Offence en Baseline. Daarna was ik het covercircuit behoorlijk beu en ben ik les gaan volgen bij Pascal Lanslots en Bob Fridzema waar ik momenteel nog steeds lessen haal via Skype. Dit zijn professionele jongens die internationale bekendheid genieten.

De band Maidstone Alley speelde Blues en Bluesrock en was een omslag voor mij die mijn blik verruimde.

Maidstone Alley was Blues, Bluesrock was een omslag en mijn blik reikte verder.

Deze band stopte en toen heb ik samen met Paul Kings and Jokers opgericht. Hier lag het niveau een stuk hoger en nu spelen we nummers waar we ons allemaal in kunnen vinden. We maken echt muziek met elkaar, en niet een soort van kunstje. Ik ben van origine rockgericht. Ik hou van Deep Purple, Led Zeppelin, ZZ Top maar ook van Pink Floyd, Toto, AC/DC ben ik niet vies. Maar bluesrock bands zoals Lacy Doley group, Hendrik Freischlader, Laurence Jones, Matt Scofield, Joanne Shaw Taylorband, Marcus King en Gov't Mule en The Allman Brothers zijn mijn nieuwe helden.

Verder heb ik me ontpopt tot regelaar van optredens voor Kings and Jokers. Dat gaat gelukkig meer dan goed, kijk maar naar de volle agenda op de facebook pagina van Kings and Jokers

oops